Bebouwing en openbare ruimte

Het gebied biedt op verschillende punten prachtig zicht op de iconische Martinuskerk. Vanaf de bovenste verdiepingen aan het Maasschriksel strekt het uitzicht zich zelfs uit over de bebouwing aan de Maaskade, met de Maas als schitterend decor. De architectuur sluit naadloos aan bij de omgeving door het gebruik van warme aardetinten in baksteen en pannendaken die variëren in richting, wat zorgt voor een geanimeerd en gevarieerd straatbeeld.

Het natuurlijke hoogteverschil tussen de Maaskade en het Maasschriksel is een krachtig element in het ontwerp. Hierdoor ontstaan verrassende doorkijken naar de Maas, waardoor de rivier opnieuw een levende verbinding vormt met de stad. Twee uitkijkpunten, strategisch geplaatst bij de rondelen — de historische torens in de oude stadsmuur — versterken dit perspectief en maken de historie tastbaar. De aanleg en inrichting van de openbare ruimte worden verzorgd door de gemeente Venlo.

Binnen de bouwblokken ontstaat een groene oase van rust: hier worden zowel private tuinen als gezamenlijke binnentuinen gerealiseerd. Deze binnentuinen zijn overdag vrij toegankelijk en krijgen, afhankelijk van hun ligging en schaal, een intiem of juist meer openbaar karakter.

Parkeren gebeurt discreet in halfverdiepte parkeergarages onder de gebouwen, met voldoende capaciteit voor alle bewoners. Door het ontbreken van openbare parkeerplaatsen blijft de wijk rustig en autoluw, wat bijdraagt aan een prettige en veilige leefomgeving.

Q4 VENLO

93 woningen Q4 VENLO

PAKHUIZEN MAASSCHRIKSEL

heerenhuizen MAASkade

grote huizen

Binnen de bouwblokken worden prive-tuinen zowel als collectieve binnentuinen gerealiseerd.